Ajťák se nezavděčí

12:02 Acantha 1 Comments

Občas se holt vyskytne problém. Zdroj: 9gag
„Ten program nám úplně zpřeházeli, vždyť to bylo fajn, jak to bylo,“ stěžovala si kolegyně v práci. „To je tím, že ti ajťáci vůbec neví, co tu děláme.“ Ale ruku na srdce – my víme, co dělají oni a jak je pro ně programování našeho systému složité?

Neajťák si představuje, že ti borci u počítače klidně dokážou naprogramovat i robota, který doma uklidí a uvaří. Takže ten program, který máme v práci před sebou, vytvořil během pauzy na oběd s prstem v nose. Vždyť to vypadá tak jednoduše – a stejně to pořád padá nebo to pro jistotu nefunguje vůbec.

Hmm, bezva, sice každý ajťák umí naprogramovat robota, ale zrovna naše firma musela najmout nějakého amatéra, který neprogramuje, ale „bastlí“ na noťasu ze supermarketu. Když ho náhodou chcete požádat o pomoc, vybafne na vás tu hloupou otázku: „A zkoušeli jste to vypnout a zapnout?!“ Tohle že je profesionál?! Tohle bych přece mohl(a) dělat taky!

Přesto si všimněme, že firemní ajťáci jsou takovou šedou eminencí společnosti. Jakmile se něco pokazí, sice vám nejdřív poradí „zkuste to vypnout a zapnout“, ale když už ani tohle nefunguje, ví si rady a nejpozději ráno zase všechno jako zázrakem běží.

 „Taky to mohli opravit až zítra, abychom dneska dostali volno,“ lamentují potom zaměstnanci. Copak se ajťák nikdy nezavděčí?

Volné pozice, kde si ajťáky rozhodně cení, najdete zde.

1 komentář:

Děkujeme za Vaši návštěvu na našem blogu! :)